Székesfehérvári Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. jan. 24.


Forrás: ÖKK

 • büszkeségeink

TÁRSASJÁTÉKKAL TANÍTJA A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓT A HYDRO

Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a már a Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

TÁRSASJÁTÉKKAL TANÍTJA A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓT A HYDRO

A Profi-T-Ability logisztikai társasjáték országos versenyén harmadik helyezést elérő Bakonyi Márk, valamint osztálytársai, a bicskei Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum tanulói kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a Hydro Extrusion Hungary Kft. Verseci utcai központjában.

Bakonyi Márk eredménye azért is kiemelkedő, hiszen a Profi-T-Ability társasjáték kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, így minden versenyzőnek a logikai és logisztikai képességeire kellett hagyatkoznia. Ez igazolódott be a 2022 októberében megrendezett területi fordulóban is, amelyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum 24 tanulója – köztük Bakonyi Márk is – versenyzett a Köfém Művelődési Házban. A társasjáték formátumának szabadságával enged betekintést a logisztika területének mindennapjaiba, így mutatva be a fiataloknak ezt az ágazatot.

Szász Levente, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja főtitkára úgy fogalmazott, a Profi-T-Ability ötlete a jelenleg 150 klubtagot számláló NLVK egyik rendezvényén merült fel, ahol kiderült: középiskolás évei után szinte senki sem a logisztikában képzelte el magát a jelenlegi tagok közül. A Profi-T-Ability társasjátékkal szeretnének ezen a tendencián változtatni, és vonzóbbá tenni a logisztikai karriert. „A játék célja, hogy élményekkel építsen kapcsolatot a cégek és a diákok között.” – fogalmazott a főtitkár, aki hozzátette, a társasjáték nagy sikerére való tekintettel az idei évben is folytatódnak a régiós, valamint országos Profi-T-Ability versenyek.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvár Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében az élményalapú oktatás fontosságát emelte ki. „A játékos gondolkodás egészen mást kíván. Olyan dolgokat tanultok meg, mint az együttműködés, a kooperáció, valamint a komplex problémamegoldást. Ez mind olyan kompetencia, amit egy tanórán nagyon nehéz fejleszteni.” – hangsúlyozta a főtitkár, majd megköszönte a Hydro Extrusion Hungary Kft. támogatását és a duális képzésekben vállalt szerepét.

„A Hydro számára nagyon fontos a jövő generációjának oktatása. Éppen ezért nagy örömmel karoltuk fel az NLV Klub kezdeményezését.” – fogalmazott Veres Gábor, a Hydro Extrusion Hungary Kft. gyáregység igazgatója. Elmondta, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az együttműködést a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal.

A Profi-T-Ability története folytatódik, hiszen a vállalat öt darab, Hydro feliratos társasjátékot ajándékozott a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak. Ezekből néhány hamarosan elfoglalja helyét a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, ahol a diákok jelenleg 12 szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt. A többi pedig az intézmények között ’vándorol’ majd, hogy minél több fiatal kipróbálhassa.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Fókuszban a pályaválasztási érettség megszerzése

Fókuszban a pályaválasztási érettség megszerzése

Idén a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében megrendezésre került egy szakmai konferencia, melynek középpontjában a pályaválasztási érettség megszerzése áll.

2023. okt. 24.


Veréb Dorina| szfszc

Iskoláink nyílt napjai a 2023/24-es tanévben

Iskoláink nyílt napjai a 2023/24-es tanévben

A 2023/24-es tanév nyílt napjai iskoláinkban.

2023. okt. 16.


Veréb Dorina| szfszc

Az Országos Haditorna versenyen a "Váci Fighters"

Az Országos Haditorna versenyen a "Váci Fighters"

Az Országos Haditorna verseny Fejér vármegyei döntőjén 2023. október 12-én megmérettette magát a vármegyében települő középiskolákkal a "Váci fighters" néven szereplő csapatunk.

2023. okt. 12.


Veréb Dorina| Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium • KIM
 • IKK
 • Innovatív Képzéstámogató Központ
 • Kulturális és Innovációs Minisztérium
 • Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Székesfehérvári Szakképzési Centrum

   H-8000 Székesfehérvár, Budai út 45. M2 épület

  • Telefon:

   E-mail: titkarsag@szfszc.hu

   OM azonosító: 203053


  2023Székesfehérvári Szakképzési Centrum